АРМІЯ ВИГРАЄ БИТВИ, ЛОГІСТИКА ВИГРАЄ ВІЙНИ
Мабуть, більшість з вас чули цей вираз, який вже встиг стати крилатим.
》Дійсно, в сучасних війнах логістика відіграє ключову роль, оскільки успіх воєнних операцій залежить від ефективності транспортування, забезпечення, медичної підтримки тощо.
》Достатня мобільність допомагає вилучати максимальний ефект з наявних ресурсів. А сучасна війна показала, що засоби цієї мобільності – розхідний матеріал.
Іноді час “життя” транспортного засобу може бути день-два, деякі вдається ремонтувати і вони, як з постапокаліптичних фільмів, приїжджають своїм ходом на ротацію.
Гостра потреба у транспорті стала причиною того, що БО «БФ Городоччина «ЄДНІСТЬ ГРОМАДИ – ШЛЯХ ДО ПЕРЕМОГИ» сконцентрував свою увагу на автомобілях для нашої армії.
В даному пості розкажемо трішки, в яких реаліях ми працюємо.
РОЛЬ І МІСЦЕ ВОЛОНТЕРСТВА
Часто можна почути, що маленька радянська армія не може перемогти велику радянську. Мається на увазі що, радянській армії притаманна чітка вертикаль управління, свобода дій можлива тільки в заданих командуванням рамках, все централізовано. Але на початку повномасштабного вторгнення, коли наші підрозділи громили російські колони під Києвом, нас спасла ініціативність малих підрозділів, які стихійно організовувались в горизонтальну структуру.
Як писав Павло Казарін “Вона (Українська армія) стала гнучкою, селективною і адаптивною.”
Наша держава, очікувано, не може справлятись з усім в повній мірі, оскільки армія масштабувалась до нечуваних раніше розмірів. І тут нам допомагає те, що в плані постачання в нас збереглись горизонтальні зв’язки. Кожен військовий включає всі свої можливості і ресурси, щоб роздобути те, чого не вистачає за допомогою волонтерів.
Ми, як Фонд, адаптувались під реалії, знайшли свою точку прикладання зусиль з найбільшим ефектом.
В ЧОМУ ПОЛЯГАЄ ЦЕЙ ЕФЕКТ?
Наша тематика – це автомобілі, та все, що з ними пов’язано. Фонд передавав автомобілі адресно, конкретним підрозділам, а також передавав Городоцькому РТЦК та СП.
На даний момент було прийнято рішення, що передача авто до РТЦК та СП є найкращим варіантом. І для цього є причини.
Коли ми зустрічаємо в інтернеті інформацію, що оголошено збір на автомобіль, швидше за все, він буде використовуватись на рівні відділення/взводу, чи вагалі для окремої групи вогневого ураження. Це важливо, наш Фонд також передавав автомобілі на такому рівні.
Але військова логістика – це елемент загального тилового забезпечення, це ціла наука, яка враховує тактичний, оперативний та стратегічний рівні операцій та відповідного планування.
Ми бачимо тільки вершину айсбергу. Допомагаючи тій державній структурі, яка безпосередньо створена для збору автомобілів у війська, ми направляємо ці автомобілі В ПРАВИЛЬНОМУ ВИГЛЯДІ ТА КОМПЛЕКТАЦІЇ, В ПОТРІБНИЙ ЧАС І ПОТРІБНЕ МІСЦЕ.
Це буде не просто емоційне рішення “підігнати автомобіль знайомому, який служить”. Це максимально ефективне використання людських коштів, оскільки результат роботи Фонду інтегрований в глобальний план Генерального штабу. Автомобіль буде направлений військовим командуванням саме туди, де він найбільше принесе користі, де він найбільше потрібен для перемоги.
Автомобіль поставлять на облік, на нього виділятимуться необхідні паливно-мастильні матеріали тощо.
ЩО ДАЛІ?
Фонд надає можливість долучитись до пришвидшення перемоги всім небайдужим.
Це прозорий спосіб направити свої ресурси в ту точку, де вони найбільше необхідні.
Не забувайте головний моральний імператив сьогодення “Або ти в ЗСУ, або для ЗСУ”.
Долучайтесь до збору коштів на наступні авто.
Це не просто пожертва ресурсів, це конвертація вашої праці і ваших зусиль для збереження життів та прискорення перемоги.
Ми всі знаємо, хлопці в пікселі саме зараз жертвують набагато більшим.
Надіслати допомогу Фонду та нашим військовим можна за наступними реквізитами:
ЄДРПОУ: 44781720
П\р: UA403154050000026003052358706
в АТ КБ “Приватбанк”
Звіти про використання коштів публікуються.
P.S.
На відео автомобіль вивозить мене з побратимами із зони бойових дій. Я не знаю історію цього автомобіля, але це колишній цивільний Ford Transit. Він добре нам послужив і дуже виручав. Хоч я й не знаю колишнього власника, але я дуже вдячний тим, хто його нам направив.
Автор: лейтенант запасу Віталій Гуменний

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *